ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 
 
Η συλλογή των πινάκων και των αντικειμένων του Γάλλου φιλέλληνα Rene Puaux μας μεταφέρει στα χρόνια της προσπάθειας και την αγωνίας των Ελλήνων να απαλλαγούν από τον Τούρκικο ζυγό ? ίσως αυτό να διέκρινε και ο ίδιος ο συλλέκτης και αποφάσισε να τα δωρίσει ώστε να κοσμούν σήμερα, το ιδιαίτερο αυτό αρχοντικό, του Ολυμπιονίκη Τσικλητήρα εδώ στην Πύλο.

Όλα τα έργα αποτυπώνουν μορφές αγωνιστών και ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης, τοπία της εποχής εκείνης, ενώ επικεντρώνεται η ματιά μας στους πίνακες όπου διαδραματίζονται τα γεγονότα της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, θέμα συναφές με αυτό τον τόπο.

Πρόκειται λοιπόν για μια ιδιαίτερη Συλλογή που της άξιζε να αξιοποιηθεί ακόμα περισσότερο κοσμώντας τον πρώτο όροφο του κτηρίου Τσικλητήρα.

Για τον σκοπό αυτό παραχωρήθηκε στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, από τον Δήμο Πύλου Νέστορος και με την χρηματοδότηση του Τ.Α.Π.Α.

Ο χώρος εγκαινιάστηκε στις 13 Αυγούστου 2012 από τον πρωθυπουργό Αντώνη ΣαμαράΔρ. Αγγελική Γ. Σίμωσι, Προϊσταμένη της Ε.Ε.Α.

Στέλλα Αργύρη, Αρχαιολόγος της Ε.Ε.ΑΥπεύθυνοι Κ.Καρκατζούλης - Στ. Ψώνης
Συντάκτης
Δρ. Αγγελική Γ. Σίμωσι