Το Τελεστήριο στον Αρχαιολογικό Χώρο Ελευσίνας
Ο επισκέπτης, μετά την είσοδό του στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας συναντά τη Ρωμαϊκή Αυλή, στην οποία υπάρχουν ο ναός της Προπυλαίας Αρτέμιδος, η Εσχάρα, η Ρωμαϊκή Κρήνη και οι δύο Θριαμβικές Αψίδες. Στη συνέχεια εισέρχεται στο Ιερό της Δήμητρας από τα Μεγάλα Προπύλαια, δίπλα από τα οποία βρίσκεται το Καλλίχορο Φρέαρ. Στη συνέχεια διέρχεται από τα Μικρά Προπύλαια, δίπλα από τα οποία υπάρχει το Πλουτώνειο. Τέλος εισέρχεται στο Τελεστήριο, τον κυρίως ναό της Δήμητρος.

Στο λόφο πάνω από το Τελεστήριο, υψώνεται ο ναός της Παναγίας, χτισμένος πάνω στα ερείπια παλαιότερου χριστιανικού ναού. Ο ναός είναι αφιερωμένος στα Εισόδια της Θεοτόκου και εορτάζεται στις 21 Νοεμβρίου. Ανήκει στον τύπο της μονόχωρης καμαροσκέπαστης βασιλικής και ανάγεται στους μεταβυζαντινούς χρόνους. Εσωτερικά κοσμείται με τοιχογραφίες που χρονολογούνται στο 17ο - 18ο αιώνα και κτιστό τέμπλο που φέρει μεταγενέστερες τοιχογραφίες.