Άποψη του εκθεσιακού χώρου
Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην 'Ανδρο εγκαινιάστηκε το 1979.

Εκτός από το έργο του Ανδριώτη γλύπτη Μ. Τόμπρου, που αποτελεί τον πυρήνα της συλλογής του, η συλλογή περιλαμβάνει έργα των σημαντικότερων Ελλήνων καλλιτεχνών. Παράλληλα με την Ελληνική συλλογή, η οποία εμπλουτίζεται συνεχώς, καταρτίζεται και η συλλογή με έργα μεγάλων ξένων καλλιτεχνών.

Τον Ιούλιο του 1986, εγκαινιάστηκε η νέα πτέρυγα του Μουσείου, όπου έγιναν μέχρι σήμερα διεθνείς εκθέσεις όπως: Picasso, Kypka, Matisse, Kandinsky, Balthus, Henri Cartier-Bresson, Paul Klee, καθώς και Ελλήνων καλλιτεχνών: Μπουζιάνη, Γαλάνη και σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη εκθέσεις: Κ. Ν. Καραγάτση, Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Δ. Μυταρά, Α. Φασιανού, Γ. Γαΐτη, Ο. Ζούνη κ.ά.