Προτομή του Ι. Καποδίστρια στον κήπο του Μουσείου
Το Μουσείο Καποδίστρια, το μοναδικό αφιερωμένο στην εξέχουσα προσωπικότητα του Κερκυραίου Ιωάννη Καποδίστρια, Α? Κυβερνήτη της Ελλάδας και κορυφαίου ευρωπαίου διπλωμάτη, προσφέρει ένα ταξίδι στην Ιστορία της Κέρκυρας, της Ευρώπης και της νεότερης

Ελλάδας. Το Μουσείο στεγάζεται στην «Κουκουρίτσα», την εξοχική κατοικία της οικογένειας Καποδίστρια στο χωριό Ευρωπούλοι, που απέχει μόλις 7 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας και το λιμάνι.

Στη Μόνιμη Έκθεση, ο επισκέπτης παρακολουθεί την πορεία της ζωής του Ιωάννη Καποδίστρια.

Παρουσιάζονται ιστορικά αντικείμενα όπως μετάλλια, βιβλία, χάρτες, θρησκευτικές εικόνες, ενθύμια του Καποδίστρια από τη σταδιοδρομία του στην Αυλή του Τσάρου Αλέξανδρου Α',

έργα τέχνης και έπιπλα εποχής, καθώς και αυθεντικά και ψηφιακά αρχειακά τεκμήρια. Κάθε επισκέπτης έχει τη δυνατότητα χρήσης δωρεάν ακουστικού οδηγού (στα ελληνικά, αγγλικά. γαλλικά και ρωσικά).

Το Μουσείο βρίσκεται μέσα στο κτήμα της Κουκουρίτσας, έναν κατάφυτο κήπο, με εξαιρετική θέα προς τη θάλασσα, τα βουνά της Ηπείρου και την πόλη της Κέρκυρας. Η πλούσια βλάστηση και η μεγάλη ποικιλία από κερκυραϊκά ενδημικά φυτά, δημιουργούν το τέλειο κάδρο για την ιστορική αγροικία της οικογένειας Καποδίστρια. Στον κήπο του Μουσείου, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργεί αναψυκτήριο και φιλοξενούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις.