Εξώφυλλο του Φάνου
Στην Αθήνα έχει δημιουργηθεί ένα Μουσείο Σκίτσου, που λειτουργεί από το 1994. Είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων. Ιδρύθηκε και λειτουργεί από κοινού με ομάδα Ελλήνων σκιτσογράφων.

Το Μουσείο Σκίτσου στεγάζεται στη νεοκλασσική Βίλλα Τράιμπερ κοντά στο Νέο Δημαρχείο. Ο Τράιμπερ ήταν Γερμανός φιλέλληνας που ήρθε εδώ κατά την επανάσταση του 1821 και μετά περέμεινε και έγινε αρχίατρος του Ελληνικού Στρατού.

Το κύριο μέρος του Μουσείου είναι η Μόνιμη Εκθεση Σκίτσων, κυρίως γελοιογραφιών, από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα. Επίσης, σε μόνιμη και περιοδική βάση εκτίθενται γελοιογραφίες, κινούμενα σχέδια, κόμικς και άλλα είδη σκίτσου Ελλήνων αλλά και ξένων σκιτσογράφων. Υπάρχει ακόμη μεταξύ άλλων, βιβλιοθήκη και αρχείο.

Μερικά από τα σημαντικότερα εκθέματα του Μουσείου είναι:

- Κόμικς του Κ. Γραμματόπουλου "Περσέας και Ανδρομέδα" σε σενάριο Β. Ρώτα, από τη σειρά "Κλασσικά Εικονογραφημένα" της Ατλαντίδας,

- Γελοιογραφικά πορτραίτα σκιτσογράφων της αρχής του αιώνα, από το σατυρικό περιοδικό "Σατανάς",

- Εξώφυλλο του Φάνου από τον Φωκίωνα Δημητριάδη.