ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το κτήριο είναι μικρό με μια αίθουσα έκθεσης και κτίστηκε τη δεκαετία του 1930, δωρεά των κατοίκων της περιοχής για δημιουργία Μουσείου. Το 1998 πραγματοποιήθηκε ανακαίνιση και επανέκθεση της Συλλογής από την τότε αρμόδια ΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Το κτήριο επλήγη από τον σεισμό της 17ης-11-2015 και οι εργασίες επισκευής πραγματοποιήθηκαν από τη Δ/νση Μελετών Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτιρίων, ενώ η επανέκθεση της Συλλογής από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

Επιπλέον εργασίες, υλοποιούνται στο πλαίσιο του υποέργου 1 «Βελτίωση μουσειακών υποδομών» ενταγμένου στο ΕΣΠΑ 2014-2020, του Ε.Π. Ιόνια Νησιά 2014-2020. Μεταξύ άλλων εργασιών, δημιουργήθηκε πρόσβαση ΑμεΑ.
Ελένη Παπαφλωράτου, Αρχαιολόγος