ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η Αρχαιολογική Συλλογή Λουτρών Αιδηψού στεγάζεται από το 1987 στο νέο υδροθεραπευτήριο της πόλης, ιδιοκτησία του ΕΟΤ, που γειτνιάζει με το παλαιό υδροθεραπευτήριο «Άγιοι Ανάργυροι», στην παραλιακή οδό της λουτρόπολης. Η μικρή έκθεση των αρχαίων αντικειμένων φιλοξενείται σε αίθουσα του πρώτου ορόφου του κτιρίου, ενώ τα ογκώδη γλυπτά, ανάγλυφα, βάθρα κλπ παρουσιάζονται στο χώρο υποδοχής στο ισόγειο αλλά και στον εξωτερικό χώρο της κεντρικής εισόδου.

Όλα τα αντικείμενα προέρχονται είτε από ανασκαφές σωστικού χαρακτήρα στην Αιδηψό είτε από παραδόσεις ιδιωτών ή περισυλλογές που αφηγούνται την ιστορία της Αιδηψού ή Λιψού, που ήταν γνωστή και κατά την αρχαιότητα λόγω των ιαματικών της πηγών, με αποτέλεσμα να την επισκέπτονται σημαντικά πρόσωπα της εποχής.