Περιοδικές εκθέσεις

Μεταβυζαντινά πορτραίτα και μία γάτα
Περιοδική Έκθεση ''Μεταβυζαντινά πορτραίτα και μία γάτα''

«Χρόνια πολλά μετά το Βυζάντιο κάποιους μου θυμίζουν οι άγιοι στους αρχαίους τοίχους των εκκλησιών. Το ίδιο γίνεται κι όταν εμφανίζονται στα χαρτάκια των σημειώσεων, στα περιθώρια των σελίδων, όταν μιλώ στο τηλέφωνο. Κάποιον μου θυμίζουν οι μορφές που σκιτσάρω, υποσυνείδητα. Κάποιους σαν τους Βυζαντινούς Αγίους χρόνια μετά το Βυζάντιο. Μεταβυζαντινούς γνωστούς και αγνώστους. Χτεσινούς, περσινούς, σημερινούς αγνώστους και όμως οικείους…»
Αυτοί «οι άγνωστοι Μεταβυζαντινοί Άγιοι της καθημερινότητας, ...

Φωτίζοντας τόπους σκοτεινούς
(Από 25/01/2020 έως 31/05/2020)

Πρώτα μία λέξη και μετά το φως. Για να υπάρξει ο Κόσμος, πρέπει να υπάρξει το Φως. Παντού, πάντοτε, σε όλες τις θρησκείες και τους λατρευτικούς χώρους, ο φωτισμός, η αίσθηση και η μεταφορά της καθολικής διαύγειας, είναι απόλυτα συνυφασμένη με το θείο και την παρουσία του Θεού.
Οι πολυέλαιοι είναι βασικό στοιχείο του χριστιανικού, και όχι μόνον, χώρου που προορίζεται για τους πιστούς και την επαφή τους με το θείο. Πολυέλαιοι από εκκλησίες της Ημαθίας, φτιαγμένοι με κρύσταλλα από σπιτικά σερβίτσια ...

Οι ζωγράφοι της Σταφυλής
Περιοδική Έκθεση "Οι ζωγράφοι της Σταφυλής"
(Από 04/02/2023 έως 30/04/2023)

Ομαδική εικαστική έκθεση στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας

«Στα λογοτεχνικά έντυπα εδώ και αρκετά χρόνια παρουσιάζεται το εικαστικό έργο διαφόρων καλλιτεχνών εμπλουτίζοντας την ύλη, ενώ συχνά συνομιλεί με τα κείμενα ή τα ποιήματα του τεύχους. Στην παρούσα έκθεση συναντώνται ζωντανά και συνομιλούν οι ζωγράφοι που φιλοξενούνται στο λογοτεχνικό περιοδικό "Σταφυλή" υπό την διεύθυνση των ποιητών Κώστα Ριζάκη και Διώνης Δημητριάδου».

Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Βασίλης Βαφειάδης, Θανάσης Καραμήτας, ...