Μόνιμες εκθέσεις

Κεφαλή Αλεξάνδρου
Μόνιμη Έκθεση αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας
Τον επισκέπτη υποδέχονται στον εκθεσιακό χώρο δυο σημαντικά ευρήματα της Πέλλας και γενικότερα του μακεδονικού χώρου, που σχετίζονται με τον Αλέξανδρο Γ΄, τη μεγάλη ιστορική προσωπικότητα των Ελλήνων, που γεννήθηκε και ανδρώθηκε στην Πέλλα: μια μαρμάρινη κεφαλή που θεωρείται πορτραίτο του Αλεξάνδρου Γ΄ και το ένα μαρμάρινο αγαλμάτιο, που τον απεικονίζει με χαρακτηριστικά στοιχεία του θεού Πάνα.
Η πρώτη θεματική ενότητα του κυρίως εκθεσιακού χώρου αναφέρεται στην καθημερινή ζωή των κατοίκων της ...

Περιοδικές εκθέσεις

Πριν από τη μεγάλη πρωτεύουσα
Η έκθεση δομείται σε πέντε ενότητες που παρουσιάζουν διαχρονικά την ανθρώπινη παρουσία ενταγμένη στο φυσικό περιβάλλον της Πέλλας, αναδεικνύει την ιστορική συνέχεια και διακρίνει τις εποχές, χωρίς να τις απομονώνει. Κάθε ενότητα πλαισιώνεται από συνοπτικά κείμενα που κύριο στόχο έχουν να δώσουν ένα στίγμα σε κάθε εποχή, με τρόπο εύληπτο και από τους μη ειδικούς επισκέπτες. Παράλληλα, η αναπαράσταση σε φυσικό μέγεθος οικιακών κατασκευών από το προϊστορικό Αρχοντικό και η τοποθέτηση των κτερισμάτων ...

Η αφίσα της έκθεσης
Κατοπτρισμοί γυναικών της αρχαίας Πέλλας
(Ιανουάριος 2019 - Ιούνιος 2020)

Από τον Ιανουάριο του 2019 έως τον Ιούνιο του 2020 το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας θα φιλοξενήσει την καινούρια περιοδική έκθεση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας με τίτ-λο «Κατοπτρισμοί γυναικών της αρχαίας Πέλλας».
Στην έκθεση παρουσιάζονται οι γυναίκες της Πέλλας, πραγματικές γυναίκες, αστές, πριγκί-πισσες, βασίλισσες, δούλες, μητέρες, ιέρειες, εταίρες, ντόπιες ή από άλλα μέρη του ελληνι-κού κόσμου που έζησαν στη μεγάλη πρωτεύουσα του Μακεδονικού βασιλείου.