ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ

Διοικητικές Πληροφορίες

Αδριανού 24, Τ.Κ. 10555, Αθήνα (Νομός Αττικής)

Φυλάκιο / εκδοτήριο εισιτηρίων

Εισιτήρια
Ολόκληρο: €10, Μειωμένο: €5
1. Σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2755/Β/28.06.2021 η αρ. ΥΠΠΟΑ/300350/28.06.2021 Κ.Y.A. "Καθορισμός της 21ης εκάστου μήνα του έτους 2021 ως ημέρας ελευθέρας εισόδου για το κοινό στα Μουσεία του ΥΠ.ΠΟ.Α., στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821». Η ελεύθερη είσοδος ισχύει και για τους αρχαιολογικούς χώρους, εφ’ όσον αυτοί έχουν κοινό εισιτήριο με τα αντίστοιχα μουσεία?. 2. Από 1η Νοεμβρίου 2019, τροποποιείται η τιμή του μεμονωμένου εισιτηρίου ως εξής, Ολόκληρο: 10€, Μειωμένο: 5€
Ισχύει για τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Αρχαίας Αγοράς-Αρείου Πάγου.
Εισιτήρια διατίθενται στα εκδοτήρια εισιτηρίων καθώς και στο διαδίκτυο.
3. Από 1η Νοεμβρίου έως και 31 Μαρτίου (01/11–31/03) εκάστου έτους, ισχύει μειωμένη τιμή αποκλειστικά για τα μεμονωμένα εισιτήρια για όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο.
Ενιαίο Εισιτήριο: Ολόκληρο: €30, Μειωμένο: €-
Η διάρκεια του εισιτηρίου είναι 5 ημέρες. Για την υπηρεσία ηλεκτρονικής αγοράς εισιτηρίων μέσω διαδικτύου (e-ticketing), επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.etickets.tap.gr/
Ισχύει για: Ακρόπολη Αθηνών, Αρχαία Αγορά Αθηνών - Άρειος Πάγος, Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Αγοράς Αθηνών, Αρχαιολογικό Μουσείο Κεραμεικού, Αρχαιολογικός Χώρος Λυκείου, Βιβλιοθήκη Αδριανού, Βόρεια κλιτύς Ακροπόλεως Αθηνών, Κεραμεικός, Νότια Κλιτύς Ακροπόλεως Αθηνών, Ολυμπιείο, Ρωμαϊκή Αγορά Αθηνών
Ημέρες Ελευθέρας Εισόδου
6 Μαρτίου - Μνήμη Μελίνας Μερκούρη
18 Απριλίου - Διεθνής Ημέρα Μνημείων
18 Μαΐου - Διεθνής Ημέρα Μουσείων
Tο τελευταίο Σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου κάθε έτους (Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς)
28 Οκτωβρίου
Πρόσωπα που δικαιούνται ελεύθερη είσοδο
Για πληροφορίες σχετικά με την ελεύθερη και μειωμένη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο παρακαλώ πατήστε εδώ

Ώρες λειτουργίας
  Ώρες Λειτουργίας

Χειμερινό:
08:00 – 17:00
Τελευταία είσοδος 16:30
Κάθε Τρίτη το μουσείο ανοίγει στις 10:00

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Το Μουσείο της Στοάς του Αττάλου θα παραμείνει κλειστό σήμερα, Δευτέρα 23 Μαΐου 2022, κατά τις ώρες 13:30 -16:30.

Ημέρες Αργίας
1 Ιανουαρίου: κλειστά
Θεοφάνεια: 8:00-15:00
Καθαρά Δευτέρα: 8:00-15:00
25 Μαρτίου: κλειστά
Μ.Παρασκευή: 12:00-17:00
Μ. Σάββατο: 8:00-15:00
1 Μαΐου: κλειστά
Κυριακή του Πάσχα: κλειστά
Δευτέρα του Πάσχα: 8:00-20:00
Αγίου Πνεύματος: 8:00-15:00
15 Αυγούστου: 8:00-15:00
28 Οκτωβρίου: 08.00-18.30
Χριστούγεννα, 25 Δεκεμβρίου: κλειστά
26 Δεκεμβρίου: κλειστά

Υποδομές Α.Μ.Ε.Α.
  Α.Μ.Ε.Α.
Δυνατότητα πρόσβασης σε άτομα με κινητικά προβλήματα στον αρχαιολογικό χώρο από την είσοδο στην οδό Αδριανού, καθώς και από την είσοδο επί της οδού Απ. Παύλου μόνον κατόπιν τηλ. επικοινωνίας, τηλ. 210 3214825). Στη Στοά του Αττάλου και στους χώρους του Μουσείου (υπάρχουν ειδικές ράμπες και ειδικά προσαρμοσμένος χώρος υγιεινής- αποχωρητήριο για ΑΜΕΑ).

Πρόσβαση
  Πρόσβαση στο Μουσείο
Με μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο ή αστικά λεωφορεία (025, 026, 027, 227, 035, 100) από τον σταθμό Μοναστηρακίου ή τον σταθμό Θησείου.

Πωλητήριο
  Πωλητήριο
Δελτάρια (απλές κάρτες, σετ, πολύπτυχα, λευκώματα) εκδόσεις Σταματόπουλου, ΤΑΠ, ΑΣΚΣ, 1 ιστορικός χάρτης ΤΑΠ, διαφάνειες, 6 αρχαιολογικοί οδηγοί χώρων, 39 μονογραφίες, 4 παιδικές εκδόσεις.

Ενδεικτική βιβλιογραφία
Camp II J. McK., The Athenian Agora: Excavations in the Heart of Classical Athens, London 1986
Camp II J. Mck, The Athenian Agora. A guide to the Εxcavation and Μuseum 1990
Camp II J. McK, The Athenian Agora, A Short Guide to the Excavations, Excavations of the Athenian Agora, Picture Book no.16 2003, Picture Book no.16
Σαραγά Ν., Μουσείο Αρχαίας Αγοράς. Σύντομο ιστορικό και περιήγηση, Αρχαιολογικοί Περίπατοι γύρω από την Ακρόπολη αρ. 5, Αθήνα 2004

Εξυπηρέτηση Επισκεπτών

Άλλα μουσεία στον ίδιο νομό