ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 
 
 
  Διοικητικές Πληροφορίες
 
 

Υπηρεσιακή Μονάδα:
Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας

Υπάτη, Τ.Κ. 350 16, Υπάτη (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: 22310 98079
Φαξ: 22310 98078
Email: efafeu@culture.gr

 
Φυλάκιο / εκδοτήριο εισιτηρίων
 
Εισιτήρια
Ολόκληρο: €2, Μειωμένο: €1
Ενιαίο Εισιτήριο: Ολόκληρο: €2, Μειωμένο: €1
Πρόσωπα που δικαιούνται μειωμένη είσοδο
Κάτοχοι Δελτίου ελευθέρας εισόδου
Οι συνοδοί γονείς στις εκπαιδευτικές επισκέψεις των σχολείων της Α΄ βάθμιας εκπαίδευσης.
Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί στις εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων και ιδρυμάτων της Α΄ βάθμιας Β΄ βάθμιας Γ΄ βάθμιας Εκπαίδευσης, των Στρατιωτικών Σχολών.
Πρόσωπα που δικαιούνται ελεύθερη είσοδο
Έλληνες πολίτες και οι πολίτες των λοιπών κρατών - μελών της Ευρωπαικής Ένωσης άνω των 65 ετών, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή διαβατηρίου τους για την επιβεβαίωση της ηλικίας και της χώρας προέλευσης.
Κάτοχοι ειδικής κάρτας μέλους του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) ή του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS) με την επίδειξη αυτής.
Οι επίσημοι φιλοξενούμενοι του Ελληνικού Δημοσίου, μετά από έγκριση του Γενικού Διευθυντή Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Οι νέοι ηλικίας έως 18 ετών, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου τους για την επιβεβαίωση της ηλικίας.
Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, με την επίδειξη της υπηρεσιακής τους ταυτότητας.
Οι φοιτητές και οι σπουδαστές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, των Στρατιωτικών Σχολών ή ισότιμων Σχολών των κρατών-μελών της Ευρωπαικής Ένωσης, καθώς και των Σχολών Ξεναγών με την επίδειξη της φοιτητικής - σπουδαστικής τους Ταυτότητας
Οι φοιτητές και οι σπουδαστές των Ανώτατων και Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ή ισότιμων Σχολών εκτός της Ευρωπαικής Ένωσης χωρών, με την επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας
Τα μέλη Εταιρειών και Συλλόγων Φίλων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων, με την επίδειξη της θεωρημένης κάρτας μέλους.
 
Ώρες λειτουργίας
  Ώρες Λειτουργίας

8:00 - 15:00

 
Υποδομές Α.Μ.Ε.Α.
  Α.Μ.Ε.Α.
Για την πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες στο Μουσείο υπάρχουν ειδική ράμπα στην κεντρική είσοδο, ράμπες στον προθάλαμο του ισογείου και ανελκυστήρας και ράμπες στον όροφο. Υπάρχει επίσης ειδικός χώρος υγιεινής.
 
Πρόσβαση
  Πρόσβαση στο Μουσείο
Την πρόσβαση στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας εξυπηρετούν τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ που συνδέουν την Υπάτη με τη Λαμία (αρ.τηλ. 22310 51347). Τα ίδια λεωφορεία σταθμεύουν στον σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδείου, από όπου παραλαμβάνουν επιβάτες από και προς την Υπάτη. Τη διαδρομή εξυπηρετούν επίσης μισθωμένα οχήματα (αρ.τηλ.ταξί Λαμίας 22310 34555). Από την κεντρική πλατεία της Υπάτης, όπου βρίσκεται το τέρμα των λεωφορείων, χρειάζονται 5' περπατήματος για να διανυθεί η απόσταση μέχρι το Μουσείο.
 
Πωλητήριο
  Πωλητήριο
Εκδόσεις του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων.
Στα πωλητέα βιβλία περιλαμβάνεται ο σύντομος δίγλωσσος (ελληνικά και αγγλικά) οδηγός των E. Δούμα-Ν. Βασιλικού, Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας, Υπάτη, ΤΑΠ 2007.
 
Ενδεικτική βιβλιογραφία
  Ενδεικτική Βιβλιογραφία
Α. Δούμα, Ν. Βασιλικού,, Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας, Υπάτη, Αθήνα 2007
 
  Εξυπηρέτηση Επισκεπτών
 
 
Δείτε επίσης
Άλλα μουσεία στον ίδιο νομό
Αρχαιολογική Συλλογή Ελάτειας
Αρχαιολογική Συλλογή Τιθορέας
Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης
Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας