Διοικητικές Πληροφορίες

Υπηρεσιακή Μονάδα:

Ώρες λειτουργίας
  Ώρες Λειτουργίας

Υποδομές Α.Μ.Ε.Α.
  Α.Μ.Ε.Α.
Για την πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες στο Μουσείο υπάρχουν ειδική ράμπα στην κεντρική είσοδο, ράμπες στον προθάλαμο του ισογείου και ανελκυστήρας και ράμπες στον όροφο. Υπάρχει επίσης ειδικός χώρος υγιεινής.

Πρόσβαση
  Πρόσβαση στο Μουσείο
Την πρόσβαση στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας εξυπηρετούν τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ που συνδέουν την Υπάτη με τη Λαμία (αρ.τηλ. 22310 51347). Τα ίδια λεωφορεία σταθμεύουν στον σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδείου, από όπου παραλαμβάνουν επιβάτες από και προς την Υπάτη. Τη διαδρομή εξυπηρετούν επίσης μισθωμένα οχήματα (αρ.τηλ.ταξί Λαμίας 22310 34555). Από την κεντρική πλατεία της Υπάτης, όπου βρίσκεται το τέρμα των λεωφορείων, χρειάζονται 5' περπατήματος για να διανυθεί η απόσταση μέχρι το Μουσείο.

Πωλητήριο
  Πωλητήριο
Εκδόσεις του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων.
Στα πωλητέα βιβλία περιλαμβάνεται ο σύντομος δίγλωσσος (ελληνικά και αγγλικά) οδηγός των E. Δούμα-Ν. Βασιλικού, Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας, Υπάτη, ΤΑΠ 2007.

Ενδεικτική βιβλιογραφία
Α. Δούμα, Ν. Βασιλικού,, Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας, Υπάτη, Αθήνα 2007