Administrative Information

Τ.Κ. 57003, Agios Athanasios (Prefecture of Thessaloniki)

Email: efapeth@culture.gr

Visit the monument web site

Open

Summer:
Τhe monument will be open to the public during April on the following days: 1,3,4,5,6,7,8,10,11,12,13,14,15,17,18,19,20,21,22,24,25,26,27,28,29 from 8:30 to 15:30.

Suggestive Bibliography
Τσιμπίδου-Αυλωνίτη, Μ., Ταφικός τύμβος στον Αγ. Αθανάσιο Θεσσαλονίκης: νέα ανασκαφικά στοιχεία, Το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και Θράκη, 6 1995
Τσιμπίδου-Αυλωνίτη, Μ., Οι ταφικοί τύμβοι της περιοχής Αγ. Αθανασίου Θεσσαλονίκης (1992-1997): έρευνα και προοπτικές, To Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και Θράκη 10Α 1997
Τσιμπίδου-Αυλωνίτη, Μ., Ταφικός τύμβος στον Αγ. Αθανάσιο Θεσσαλονίκης: η ολοκλήρωση της έρευνας, Το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και Θράκη, 7 1997
Τσιμπίδου-Αυλωνίτη, Μ., Άγιος Αθανάσιος 1994. Το χρονικό μιας αποκάλυψης, ΑΕΜΘ 8, 1994, Θεσσαλονίκη 1998, 231-240
Τσιμπίδου-Αυλωνίτη, Μ., «...λάρνακ’ ες αργυρέην...», ΜΥΡΤΟΣ, Μελέτες στη μνήμη της Ιουλίας Βοκοτοπούλου 2000, 543-575
Τσιμπίδου-Αυλωνίτη, Μ., Μακεδονικοί τάφοι στον Φοίνικα και στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης. Συμβολή στη μελέτη της εικονογραφίας των ταφικών μνημείων της Μακεδονίας, Αθήνα 2005
Τσιμπίδου-Αυλωνίτη, Μ., Άγιος Αθανάσιος, Μακεδονικός τάφος ΙΙΙ. Ο οπλισμός του ευγενούς νεκρού. ΝΑΜΑΤΑ, Τιμητικός Τόμος για τον Καθηγητή Δ. Παντερμαλή, Θεσσαλονίκη 2011, 351-363

Other monuments and museums in the same prefecture
Ahmet Kapanji Mansion- Thessaloniki's National Bank of Greece Cultural Foundation