ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Είναι διώροφο κτίριο νεοκλασικής μορφολογίας, πιθανώς έργο του Ziller και αποτελείται από τον κυρίως όγκο του παλαιού κτιρίου και από μια προσθήκη που κατασκευάστηκε λίγα χρόνια μετά, της ίδιας τεχνοτροπίας. Το ισόγειο χωρίζεται από τον όροφο με φαρδιά μαρμάρινη ταινία. Τα παράθυρα του ισογείου είναι τετράγωνα, μικρών διαστάσεων, ενώ του ορόφου, ορθογώνια και μεγάλα. Όλα τα ανοίγματα έχουν μαρμάρινα πλαίσια. Οι ακμές του κτιρίου διακοσμούνται με απομίμηση λιθοδομής, ενώ διακοσμητική ταινία περιτρέχει την επίστεψή του. Η πρόσβαση στον όροφο γίνεται από μεγάλη μαρμάρινη σκάλα που οδηγεί σε μνημειώδη είσοδο. Επίσης πολύ αξιόλογα είναι τα χυτοσίδηρα κιγκλιδώματα στον εξώστη της εισόδου. Το κτίριο περιβάλλεται από αξιόλογο μανδρότοιχο κτισμένο με εμφανή λιθοδομή και περίτεχνο χυτοσίδηρο κιγκλίδωμα.
Γατοπούλου Ευγενία