ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ταφικό μνημείο που σώζεται μέχρι και τη στέγη, σε σχήμα μικρού τετράγωνου ναού (4.18Χ3.59 μ) κτισμένο εξ ολοκλήρου από γκρίζο μάρμαρο. Η είσοδος στη νότια πλευρά. Τρεις μονολιθικοί μαρμάρινοι δοκοί στο εσωτερικό στηρίζουν τη στέγη από μαρμάρινες πλάκες. Στο εσωτερικό μικρή κόγχη, η οποία πλαισιώνεται από μικρούς ιωνικούς κίονες που στηρίζουν δωρικό επιστύλιο. Η κόγχη προοριζόταν να στεγάσει το άγαλμα της θεότητας. 3ος αιώνας π.Χ.

Σύμφωνα με την επιγραφή που είναι χαραγμένη κάτω από την κόγχη, ο ναός ήταν αφιερωμένος στη θεότητα Βασιλεία. Πρόκειται για οικογενειακό ταφικό μνημείο.

Στην εποχή μας μετατράπηκε σε χριστιανική εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο και πήρε την προσωνυμία Μαρμαρίτης από το υλικό κατασκευής του κτηρίου.