Κρήνη και πηγάδι στην κοινότητα Παλαμαρίου. Πηγάδι.
Η κρήνη είναι ορθογώνιας κάτοψης. Στην όψη σχηματίζεται αβαθής αψίδα που απολήγει σε τόξο διπλής καμπυλότητας. Στην πλάτη της αψίδας διαμορφώνεται ορθογώνιο άνοιγμα για τον καθαρισμό της δεξαμενής καθώς και δύο μικρότερες ορθογώνιες κόγχες στη μία από τις οποίες υπάρχει εντοιχισμένη πλάκα με αμελή χάραξη της επιγραφής Παλαμάρι 1843. Είναι λιθόκτιστη. Στη βορεινή πλευρά της κάτοψης έχει προσαρτηθεί επίσης λιθόκτιστο πεζούλι. Σε απόσταση 40-50μ. ΝΑ της κρήνης υπάρχει πηγάδι τοποθετημένο σε βάση λιθόκτιστη, υπερυψωμένη από το έδαφος, στην οποία έχει ενσωματωθεί λίθινη γούρνα. Το πηγάδι παρουσιάζει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό το οποίο συνηθίζεται σε αυτές τις κατασκευές: το στόμιο να είναι στενώτερο από τη βάση στον πυθμένα. Είναι κτισμένο από καλοπελεκημένους λίθους.