Άποψη γεφυριού του Ξερίλα ή Καρνίονος. Ν πλευρά.
Η γέφυρα του 1890 αποτελείται από στενότερο βασικό τμήμα με τρεις παραβολικές καμάρες ίδιου μεγέθους και δύο φαρδύτερα τμήματα στην αρχή και στο τέλος της γέφυρας που στηρίζονται στα πρανή της κοίτης του ποταμού. Ως οικοδομικό υλικό έχει χρησιμοποιηθεί λευκή πέτρα καλά πελεκημένη. Οι καμάρες στηρίζονται στη γένεσή τους σε ένα είδος μαξιλάρι από μία προεξέχουσα πέτρινη ταινία στην κορυφή των μακρόστενων, κωνικών πεσσών που μεταφέρουν τα φορτία στο έδαφος. Πάνω από το σημείο του κλειδιού των καμαρών τρέχει κατά μήκος της γέφυρας παρόμοια προεξέχουσα ταινία που αντιστοιχεί στη στάθμη της επίστρωσης του δρόμου. Επάνω στην ταινία αυτή στηρίζεται το πλαϊνό συμπαγές στηθαίο του δρόμου που προστατεύει τους περαστικούς.