Βρύση του Κουρή στη Δημητσάνα.
Η βρύση κτίστηκε με πρωτοβουλία του τότε Δημάρχου Κουρή, όπως μαρτυρά η επιγραφή της, από τον οποίο πήρε και το όνομά της. Η επιγραφή βρίσκεται εσωτερικά στο κέντρο του τοίχου και λέει: ΩΚΟΔΟΜΗΘΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ /ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΟΥΡΗ /1871. Είναι λιθόκτιστο κτίσμα με θόλο που στηρίζεται στους χονδρούς πλαϊνούς τοίχους κόντρα προς την κλίση του εδάφους και είναι ανοιχτό προς βορρά, προς το ρέμα και το τρίτοξο γεφύρι. Ο θόλος και οι τοίχοι που χτίστηκαν από αργολιθοδομή έχουν σχετικά προσεκτικά πελεκημένη επιφάνεια προς τις όψεις, ενώ ο τοίχος εσωτερικά στο βάθος είναι από ισόδομη λιθοδομή. Στον τοίχο αυτό διαμορφώθηκαν συμμετρικά δυο κόγχες με καμπυλωτά πρέκια. Ο θόλος έχει επικάλυψη από μία στρώση τσιμεντοκονίαμα ως στεγάνωση.