Άποψη γεφυριού της Τέμπλας στον Αχελώο.
Στα ΒΔ του Ν. Ευρυτανίας στον Αχελώο ποταμό, πριν την τεχνητή λίμνη Κρεμαστών, βρίσκεται η γέφυρα της Τέμπλας που ενώνει το Ν. Ευρυτανίας με το Ν. Αιτωλοακαρνανίας. Παλιότερα υπήρχε ξύλινη κατασκευή απ΄όπου πήρε την ονομασία της η σημερινή γέφυρα. Σύμφωνα με πληροφορίες των κατοίκων χτίστηκε από τον αρχιτέκτονα Χ. Κύρκο. Πρόκειται για εντυπωσιακή λιθόκτιστη κατασκευή. Αποτελείται από μια κεντρική καμάρα μεγάλων διαστάσεων που γεφυρώνει το πλάτος της κοίτης του ποταμού και οκτώ μικρότερα ανακουφιστικά τόξα ασύμμετρα τοποθετημένα στις δύο πλευρές. Έχει επιβλητικό όγκο απόλυτα εναρμονισμένο στο περιβάλλον του και αξιόλογες κατασκευαστικές και διακοσμητικές λεπτομέρειες οι οποίες συνθέτουν ένα αρμονικό σύνολο.