Άποψη γέφυρας στη θέση Πέντε Μύλοι.
Στον παλιό δρόμο Μακρυρράχης - Καρδίτσας, στον Ονόχωτο ποταμό και πολύ κοντά στα ιαματικά λουτρά της Καΐτσας, σώζεται παλιό τοξωτό λιθόκτιστο γεφύρι. Πρόκειται για παραδοσιακή λιθόκτιστη κατασκευή θεμελιωμένη στις βραχώδεις όχθες του ποταμού. Περιλαμβάνει δύο ανισομεγέθεις μεταξύ τους καμάρες. Είναι κατασκευασμένο με υλικά της περιοχής και με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της γεφυροποιίας, δηλαδή από λαξευτούς πωρόλιθους η φέρουσα κατασκευή του (τόξα), αργολιθοδομή τα τύμπανά του και λιθόστρωτο (καλντερίμι) το κατάστρωμά του. Αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα και αντιπροσωπευτικότερα παραδείγματα της παραδοσιακής οδομηχανικής και γεφυροποιίας της όψιμης Τουρκοκρατίας, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τους λαϊκούς τεχνίτες στην περιοχή της κεντρικής Ελλάδος.