Άποψη γεφυριού του Τούρκου επί του Βοιωτικού Κηφισσού.
Βρίσκεται επί του Βοιωτικού Κηφισσού, στο δρόμο Λειβαδιάς - Αταλάντης και στα όρια των δύο νομών, Φθιώτιδος και Βοιωτίας. Το πρώτο, το επωνομαζόμενο του Τούρκου, είναι μονότοξο, λιθόκτιστο. Το τόξο του είναι κατασκευασμένο από λαξευμένους θολίτες λίθους και τα τύμπανά του από ημιλαξευτή λιθοδομή. Είναι αξιόλογο δείγμα γεφυριού παραδοσιακής μορφής στον Ελλαδικό χώρο. Αποτελεί αξιόλογο και αντιπροσωπευτικό δείγμα οδομηχανικής, όπως αυτή διαμορφώθηκε και εξελίχθηκε στο χώρο μας από τον περασμένο αιώνα μέχρι τις πρώτες δεκαετίες του αιώνα μας. Αποτελεί επίσης σημείο αναφοράς συνδεδεμένο με τις ιστορικές μνήμες των κατοίκων της περιοχής και απαραίτητο για τη μελέτη της αρχιτεκτονικής στον τομέα αυτό.