Άποψη γεφυριού επί του Βοιωτικού Κηφισσού.
Είναι κατασκευασμένο σε μικρή απόσταση από το γεφύρι του Τούρκου, επί του Βοιωτικού Κηφισσού, στο δρόμο Λειβαδιάς - Αταλάντης και στα όρια των δύο νομών, Φθιώτιδος και Βοιωτίας. Το τόξο του είναι χαμηλωμένο για να διευκολύνει τη διέλευση των τροχοφόρων και κατασκευασμένο από ισομεγέθεις θολίτες λίθους με άριστη επεξεργασία. Τα τύμπανά του είναι κατασκευασμένα κατά το πολυγωνικό σύστημα δομής (κυψελωτό) και οι γωνίες των πτερυγότοιχων διαμορφώνονται με εναλασσόμενους γωνιόλιθους δουλευμένους με αδρές κυφώσεις και περιταίνια. Είναι χαρακτηριστικό δείγμα γεφυριού της περιόδου του νεοκλασικισμού. Αποτελεί αξιόλογο και αντιπροσωπευτικό δείγμα οδομηχανικής, όπως αυτή διαμορφώθηκε και εξελίχθηκε στο χώρο μας από τον περασμένο αιώνα μέχρι τις πρώτες δεκαετίες του αιώνα μας. Αποτελεί επίσης σημείο αναφοράς συνδεδεμένο με τις ιστορικές μνήμες των κατοίκων της περιοχής και απαραίτητο για τη μελέτη της αρχιτεκτονικής στον τομέα αυτό.