Γενική άποψη του γεφυριού και του περιβάλλοντος χώρου.
Το γεφύρι βρίσκεται πάνω από το νερόμυλο στο χωριό Αμάραντος Κόνιτσας. Γεφυρώνει παραπόταμο του Σαραντάπορου ποταμού και εξυπηρετούσε κυρίως την επικοινωνία των χωριών Αμάραντος με την Αγία Βαρβάρα και Πυξαριά. Πρόκειται για πέτρινη κατασκευή με ένα μεγάλο τόξο. Παλαιά το πέτρινο γεφύρι ήταν κόμβος και εξυπηρετούσε κυρίως τη μετακίνηση των ανθρώπων στο νερόμυλο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Αποτελεί ιστορικό κειμήλιο για την ευρύτερη περιοχή και πρόκειται για αληθινό κομψοτέχνημα, στολίδι λαϊκής αρχιτεκτονικής στο οποίο εκφράζεται ο τρόπος επιβίωσης και επικοινωνίας των κατοίκων της εποχής εκείνης.