Άποψη κύριας όψης.
Πρόκειται για ενιαίο συγκρότημα νερόμυλου - νεροτριβής, το οποίο η μορφολογία, η δομή και το φυσικό περιβάλλον καθιστούν αξιόλογο σύνολο. Το συγκρότημα αποτελείται από δύο ενιαία σύνολα: 1) Νερόμυλος. Πρόκειται για πέτρινο προβιομηχανικό κτίσμα απλής λαϊκής αρχιτεκτονικής, ο οποίος σε κάτοψη έχει σχήμα γάμα (Γ). Η στέγη σήμερα καλύπτεται από λαμαρίνα, ενώ παλαιότερα καλυπτόταν από σχιστόπλακα. Στο εσωτερικό υπάρχει η μυλόπετρα όπου γινόταν το άλεσμα του σιταριού και του καλαμποκιού. Τα ανοίγματα είναι ξύλινα καρφωτά. Αξιόλογο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πέτρινο αυλάκι και η πέτρινη κατασκευή (χοάνη) που μεταφέρει το νερό στη φτερωτή του νερόμυλου. 2) Νεροτριβή. Βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το νερόμυλο. Στο συγκρότημα καταγράφεται αφενός μεν η ντόπια λαϊκή αρχιτεκτονική και η προβιομηχανική εποχή, αφετέρου δε εκφράζεται ο τρόπος επιβίωσης των κατοίκων της εποχής εκείνης.