Γενική άποψη Παλαιόπυργου και οροσειράς Δούσκου.
Στον Παλαιόπυργο, λίγο έξω από το χωριό, στη θέση Γκρέτσι και σε μια γραφική τοποθεσία υπάρχει ένα ενιαίο σύνολο δύο πέτρινων νερόμυλων, μιας νεροτριβής και δύο μονοπατιών. Την περιοχή αυτή τη διασχίζει ο Γορμός ποταμός, ο οποίος αφενός μεν γεφυρώνεται από ένα παραδοσιακό πέτρινο γεφύρι, αφετέρου σχηματίζει μεταξύ των δύο νερόμυλων ένα φυσικό καταρράκτη απαράμμιλης ομορφιάς. Οι νερόμυλοι και η νεροτριβή, αποτελούν ένα προβιομηχανικό συγκρότημα, το μοναδικό ίσως στην ευρύτερη περιοχή, απλής αρχιτεκτονικής το οποίο εχρησιμοποιείτο, αφενός μεν για το άλεσμα των σιτηρών (νερόμυλος), αφετέρου για το πλύσιμο των μάλλινων υφαντών ρούχων (νεροτριβή). Στο ενιαίο σύνολο των μέσων του 19ου αιώνα καταγράφεται αφενός μεν η ντόπια λαϊκή αρχιτεκτονική και η προβιομηχανική εποχή, αφετέρου δε εκφράζεται ο τρόπος επιβίωσης των κατοίκων της εποχής εκείνης.