Άποψη πέτρινου γεφυριού στη θέση Μέγας Λάκκος.
Το γεφύρι βρίσκεται στο δρόμο Δωδώνη - Δραμεσιοί. Γεφυρώνει το ρέμα Μέγας Λάκκος στον παραπόταμο Σμολίτσα του Καλαμά (Θύαμι) ποταμού και εξυπηρετούσε κυρίως την επικοινωνία των χωριών του δήμου Δωδώνης με τα Ιωάννινα. Κτίστηκε το 1933, με μέριμνα και ενδιαφέρον του τότε υπουργού Νότη Μπότσαρη. Πρόκειται για πέτρινη κατασκευή με ένα μεγάλο τόξο που έχει άνοιγμα 5 μέτρα και ύψος από το εσωρράχιο μέχρι το νερό 3,5 μέτρα. Το πέτρινο γεφύρι αποτελεί ιστορικό κειμήλιο για την ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για αληθινό κομψοτέχνημα, στολίδι λαϊκής αρχιτεκτονικής, στο οποίο εκφράζεται ο τρόπος επιβίωσης και επικοινωνίας των κατοίκων της εποχής εκείνης.