Κύρια όψη του νερόμυλου.
Το συγκρότημα αποτελείται από το κυρίως κτήριο το οποίο είναι διώροφο, ορθογωνικής διατομής σε κάτοψη, το οποίο παρουσιάζει αξιόλογα στοιχεία απλής λαϊκής αρχιτεκτονικής. Το ισόγειο στεγάζει το σύστημα λειτουργίας του μύλου (δύο μυλόπετρες, δύο φτερωτές κλπ), τα μαντάνια και τη νεροτριβή. Ο όροφος είχε χρήση κατοικίας του μυλωνά. Δίπλα ακριβώς από το κυρίως κτήριο υπάρχει πέτρινο ισόγειο κτίσμα με τη χοάνη κλπ, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας. Στον περιβάλλοντα χώρο του συγκροτήματος υπάρχουν και δύο μικρά πέτρινα γεφύρια. Το συγκρότημα υδροδοτείται από την πηγή Νήστικος, η οποία απέχει περίπου 200 μέτρα.