Γενική άποψη του γεφυριού, του περιβάλλοντα χώρου και του ποταμού Ζάλογγου.
Το Ζαλογγογέφυρο βρίσκεται στα όρια των οικισμών Ζάλογγο και Βροσύνα του νομού Ιωαννίνων. Γεφυρώνει το Ζάλογγο ποταμό, ο οποίος συνεχίζει και απολήγει στο Θύαμι ή Καλαμά ποταμό. Πρόκειται για πέτρινη κατασκευή με ένα μεγάλο τόξο που έχει άνοιγμα 11,30μ. και ύψος από το εξωρράχιο μέχρι το νερό 8μ. Σύμφωνα με πληροφορίες χτίστηκε από την παλαιότερα ακμάζουσα Ιερά Μονή Μακρυαλέξη. Πριν κατασκευαστεί η Εθνική Οδός Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσα, το Ζαλογγογέφυρο ήταν υποχρεωτική διάβαση για τη σύνδεση των Ιωαννίνων με την Ηγουμενίτσα και την Παραμυθιά. Αποτελεί ιστορικό κειμήλιο για την ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για αληθινό κομψοτέχνημα, στολίδι λαϊκής αρχιτεκτονικής στο οποίο εκφράζεται ο τρόπος επιβίωσης και επικοινωνίας των κατοίκων της εποχής εκείνης.