Άποψη βρύσης στη θέση Πλάτωνα Αράπη.
Η βρύση είναι λιθόκτιστη, ασκέπαστη με τη μορφή τοξωτής πύλης που ο κύριος σκοπός ήταν η παροχή νερού στους κατοίκους της περιοχής. Είναι κατασκευασμένη από λαξευτές γκρίζες πέτρες. Στους αρμούς παρεμβάλλονται κεραμίδια κάθετα ή οριζόντια ακολουθώντας το περίγραμμα των λίθων. Διπλή σειρά κεραμιδιών πλαισιώνει το οξυκόρυφο τόξο της καμάρας. Δεξιά και αριστερά διακρίνεται διάκοσμος από κεραμίδι σε σχήμα ψαροκόκκαλου. Στην εσοχή υπάρχει ένα μικρό τυφλό τόξο και πιο κάτω το στόμιο απορροής νερού (χούφτα). Η βρύση ήταν μια ιδιαίτερα σημαντική κατασκευή για την επιβίωση των κατοίκων και είναι ταυτισμένη με τη νεώτερη ιστορία και παράδοση του χωριού.