Γενική άποψη κύριας και πλάγιας όψης νερόμυλου Α και περιβάλλοντα χώρου.
Λίγο έξω από το χωριό, στη θέση Πηγή Γκούρα υπάρχει ενιαίο προβιομηχανικό συγκρότημα δύο νερόμυλων, μίας νεροτριβής και μαντανιών, του οποίου η μορφολογία, η δομή και το φυσικό περιβάλλον το καθιστούν αξιόλογο σύνολο. Ο ένας νερόμυλος που σώζεται αποτελεί πέτρινο προβιομηχανικό κτήριο απλής λαϊκής αρχιτεκτονικής, το οποίο σε κάτοψη έχει σχήμα ορθογωνικής διατομής και εχρησιμοποιείτο για το άλεσμα των σιτηρών (σιτάρι, καλαμπόκι). Η νεροτριβή βρίσκεται πάνω από το νερόμυλο, σε απόσταση περίπου 30 μέτρων και λειτουργεί περιοδικά. Κάτω ακριβώς από το νερόμυλο, βρίσκονται ο δεύτερος νερόμυλος και τα μαντάνια. Στο συγκρότημα καταγράφεται αφενός μεν η ντόπια λαϊκή αρχιτεκτονική και η προβιομηχανική εποχή, αφετέρου δε εκφράζεται ο τρόπος επιβίωσης των κατοίκων της εποχής εκείνης.