Άποψη γεφυριού Μπίζιου .
Το Γεφύρι Μπίζιου ανήκει σε ένα σύνολο 26 γεφυριών. Για λόγους καθαρά κυκλοφοριακούς έχουν κατασκευαστεί στους Καλαρρύτες πολλά μικρά μονότοξα γεφύρια, κοσμήματα για το χωριό. Είναι κτισμένα από συντεχνίες μαστόρων ειδικευμένων στο κτίσιμο γεφυριών με χρηματοδότες πλούσιους Καλαριτινούς. Είναι όλα μονότοξα, μικρά, με βασικό δομικό υλικό ντόπια λαξευτή πέτρα με συνδετικό κονίαμα. Το πλάτος τους είναι αρκετά στενό. Το οδόστρωμα είναι λιθόστρωτο, διαμορφωμένο συνήθως όπως τα καλντερίμια των χωριών. Στα πλάγια σήκωναν πεζούλια για την προστασία των περαστικών. Αρκετά από τα γεφύρια έχουν δεχθεί επεμβάσεις, όπως τοποθέτηση τσιμέντου στο εξωρράχιο, τοποθέτηση μεταλλικού κιγκλιδώματος κλπ.