Άποψη από τον υδραλέτη
Βόρεια της κλίμακας και ανατολικά του σπηλαίου, κάτω από παχύ ιζηματογενές στρώμα που δυσχεραίνει αφάνταστα την έρευνα, ήρθε στο φως ένας νερόμυλος, υδραλέτης, κάθετου τύπου, με κατακόρυφο τροχό και οριζόντιο άξονα περιστροφής, παρόμοιος με αυτόν της Αθηναϊκής Αγοράς. Σε ένα επίμηκες όρυγμα στο βραχώδες υπέδαφος (3,5Χ0,6/0,7μ.) γύριζε ο τροχός ? φτερωτή ? γύρω από οριζόντιο άξονα, τα άκρα του οποίου στερεώνονταν σε δύο ειδικά διαμορφωμένες εγκοπές. Δίπλα υπήρχε μικρό δωμάτιο (6,3Χ5μ.) γεμάτο καύση, το οποίο οι παλαιότεροι ανασκαφείς είχαν ερμηνεύσει ως βωμό. Στο χώρο αυτό γύριζε ο δεύτερος μικρότερος τροχός, που έδινε κίνηση σε δύο οριζόντιες μυλόπετρες, πιθανότατα τοποθετημένες σε ξύλινη πλατφόρμα. Τμήματα από μυλόπετρες βρέθηκαν σε όλη την περιοχή. Υπάρχουν ενδείξεις για δύο περιόδους χρήσης του χώρου, ο οποίος ιδρύθηκε μετά από την καταστροφή του ναού, στις αρχές του 4ου αιώνα μ.Χ..