Άποψη από το Ηρώο του Παλατιανού
Το σημαντικότερο μνημείο του χώρου είναι «το ηρώο του Παλατιανού», που χρονολογείται στις αρχές του 2ου αιώνα μ.Χ. και περιλαμβάνει έναν κεντρικό ναΐσκο και τετράπλευρο περίβολο γύρω από αυτόν. Τέσσερα μαρμάρινα αγάλματα, που απεικόνιζαν αφηρωισμένα τα μέλη μιας επιφανούς οικογένειας της πόλης, ήταν στημένα πάνω σε βάθρο στο εσωτερικό του ναΐσκου και σε μαρμάρινες πλάκες αναγράφονταν τα ονόματά τους: Πάτραος, Αμμία και οι τρεις γιοί τους, Αλέξανδρος, Ζόιλος και Μήδης. Στον περίβολο του ηρώου βρέθηκε τετράπλευρος βωμός και χώροι για τις λατρευτικές τελετουργίες.Τα ευρήματα μας δίνουν σημαντικές πληροφορίες για την καθημερινή ζωή των κατοίκων και τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, όπου κυριαρχούσαν θεότητες όπως ο Διόνυσος, ο Δίας Ύψιστος, η Μητέρα των Θεών, ο Ερμής, η Αθηνά, αλλά και ο αιγυπτιακής καταγωγής Βεσάς (Bes). Μετά την καταστροφή και εγκατάλειψη της πόλης στα τέλη του 3ου αιώνα μ.Χ., ο χώρος χρησιμοποιήθηκε τον 4ο αιώνα μ.Χ. για σποραδικές ταφές.
ΙΣΤ΄ ΕΠΚΑ