Άποψη Βρεφονηπιακού Σταθμού στη Θεσσαλονίκη, πρώην Δημοτικού Σχολείου Σχολή Καζές
Το κτήριο κτίστηκε από την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης για να στεγάσει Δημοτικό Σχολείο και να εξυπηρετήσει τα παιδιά του παρακείμενου συνοικισμού, "Μπενοζίλιο", γνωστού ως Συνοικισμός 151, που δημιουργήθηκε μετά την καταστροφική πυρκαγιά του κέντρου της πόλης το 1917. Λειτούργησε το 1919, υπό την αιγίδα της Αλλιάνς (Alliance Universelle Israelite) και μετονομάστηκε αργότερα σε "Σχολή Καζές" από τον Ιακώβ Καζές, τότε πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας. Με το ξέσπασμα του B΄Παγκοσμίου Πολέμου στέγασε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Από το 1942 εγκαθίσταται σ' αυτό το ίδρυμα Άγιος Στυλιανός, όπου και εδρεύει έως σήμερα. Αποτελεί ένα ίδρυμα πρόνοιας για την προστασία των βρεφών που πρωτοξεκίνησε να λειτουργεί από την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα της πόλης το 1912 Σήμερα συντηρείται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.