Άποψη του κάστρου από βορειοδυτικά
Μικρών διαστάσεων οχυρή κατασκευή στην κορυφή βραχώδους προεξοχής, προσβάσιμης μόνο από την ΒΑ πλευρά της. Σε αυτή την πλευρά σώζεται σε μεγάλο ύψος ισχυρό τείχος, το οποίο διατηρεί τις επάλξεις στο άνω τμήμα του και την πύλη εισόδου. Στην εσωτερική πλευρά του τείχους διαμορφώνονται αψιδώματα που στηρίζουν τον περίδρομο, δηλαδή τον διάδρομο πάνω στον οποίο κινούνταν οι στρατιώτες προστατευμένοι από τις επάλξεις. Στις δύο μακρές πλευρές του κάστρου σώζονται χαμηλότερα τείχη, ενώ η ΝΔ πλευρά του ήταν ατείχιστη. Σε μικρή απόσταση από την πύλη σώζεται το κατώτερο τμήμα των τοίχων μικρών διαστάσεων τρίκογχου ναού, αφιερωμένου στην Αγία Τριάδα. Στο χαμηλότερο επίπεδο του πλατώματος σώζεται μία ακόμη ορθογώνια, καμαροσκέπαστη κατασκευή, πιθανώς δεξαμενή νερού.
Ευαγγελία Μαυρίκου