Νότια όψη
Περιστοιχισμένο, σήμερα, από ψηλές πολυκατοικίες, αθέατο, σχεδόν, από τον δρόμο, βρίσκεται το μικρό οθωμανικό κτήριο, που, λόγω της αρχικής ταύτισής του με τον τάφο του εγγονού του Γαζή Εβρενός Αχμέτ Μπέη, είναι γνωστό ως «τουρμπές» ή «τουρμπές του Αχμέτ Μπέη». Η ταύτιση, όμως, αυτή πλέον αμφισβητείται, καθώς η νεώτερη έρευνα θεωρεί ότι πρόκειται για σχολείο βασικής εκπαίδευσης (mekteb) ή μικρό τέμενος (mescid) και το χρονολογεί στο δεύτερο μισό του 15ου αι. Επιπλέον, έχει προταθεί και ταύτισή του με σχολείο εκμάθησης του Κορανίου (kurrahane), που είχε ανεγερθεί τον 18ο αι.

Πρόκειται για τετραγωνικό κτίσμα με ισόγειο και όροφο, που καλύπτεται από χαμηλό τρούλο με οκταγωνική διαμόρφωση εξωτερικά. Στις όψεις του ανοίγονται παράθυρα με οξυκόρυφα τόξα. Η τοιχοποιία του είναι πλινθοπερίκλειστη, αποτελούμενη από μεγαλύτερους λίθους στο ισόγειο και μικρότερους στον όροφο.

Στο ισόγειο βρίσκεται στοά, παλαιότερα ανοικτή, που λειτουργούσε ως πέρασμα - διαβατικό, καθώς από το σημείο διερχόταν λιθόστρωτος δρόμος. Στον όροφο, η πρόσβαση στον οποίο επιτυγχάνεται από ξύλινη εξωτερική σκάλα, βρίσκεται μικρή τετράγωνη αίθουσα που διαθέτει κόγχη προσευχής (mihrab).
Γ. Σταλίδης, αρχαιολόγος