Άποψη βρυσών
Πρόκειται για δύο βρύσες έντεχνης κατασκευής με πέτρα και στοιχεία από μάρμαρο, όπου από την πρώτη ματιά διακρίνεται η τεχνοτροπία των μαστόρων της εποχής αλλά και η χρήση της καθεμιάς.

Η όψη της πρώτης είναι διαμορφωμένη από πελεκητή πέτρα, είναι δε εμφανές το πρόσφατο αρμολόγημα, ενώ τα δύο ανοίγματα που προσδιορίζουν τους δύο θόλους είναι κατασκευασμένα με καλοκατεργασμένες πέτρες κτισμένες κατά το ισόδομο σύστημα. Δύο σιδερένιες πόρτες με κάγκελο από κατεργασμένο μορφοσίδηρο είναι μεταγενέστερες.

Η δεύτερη αποτελείται ουσιαστικά μόνο από την πρόσοψη, που είναι διαμορφωμένη από καλοκατεργασμένη πέτρα χτισμένη με πολλή προσοχή, ενώ τρεις πεσσοί από μάρμαρο τη χωρίζουν σε τρία συμμετρικά τμήματα.

Το χαμηλό προς το δάπεδο μέρος που βρίσκονται οι κρουνοί μαρτυρεί ότι η χρησιμοποίησή της ήταν μάλλον για πότισμα των ζώων και για πλύσιμο των ρούχων.
Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, αρχιτέκτων