ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πρόκειται για διώροφο κτιριακό συγκρότημα στην οδό Κροκιδά 2, στην Κόρινθο, το οποίο χτίστηκε αρχικά το 1924 και λειτούργησε ως Ιερατική Σχολή. Μετά τους σεισμούς του 1928, ανακατασκευάσθηκε και λειτούργησε ως ιερατική σχολή και στη συνέχεια ως Εκκλησιαστικό Λύκειο μέχρι το 1971. Από το 1971 έως σήμερα στεγάζει τις υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας.

Ως μελετητής του κτιρίου αναφέρεται ο αρχιτέκτονας Νικ. Κοτσερώνης. Είναι ιδιοκτησίας της Ιερατικής Μητρόπολης Κορίνθου.

Η μορφολογία του κτιρίου χαρακτηρίζεται από το "πνεύμα" της αρχιτεκτονικής του Αριστ. Ζάχου, όπου η βυζαντινή αρχιτεκτονική εκφράζεται με μοντέρνο τρόπο. Κυριαρχούν οι μορφές του τετράλοβου και δίλοβου ανοίγματος. Η σύνθεση του κτιρίου ανακαλεί στη μνήμη τη Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων του Αριστ. Ζάχου.
Δέσποινα Λαγογιάννη, αρχιτέκτων