ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αξιόλογο και αντιπροσωπευτικό δείγμα αρχιτεκτονικής της εποχής της Αγγλοκρατίας, βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του Οικισμού και δεσπόζει στην περιοχή, με πρόσοψη στην πλατεία του Οικισμού.

Λιθόκτιστο διώροφο κτίσμα, με την εξωτερική, περιμετρική του τοιχοποιία σε σχήμα "σκάρπας" μέχρι το ύψος του α' ορόφου και με ελάχιστα μικρά ανοίγματα στο ισόγειο, θυμίζει οχυρωματική αρχιτεκτονική.

Τα ανοίγματα του ορόφου πλαισιώνονται με τα τυπικά πώρινα κορνιζώματα. Στη νότια όψη βρίσκεται η πέτρινη εξωτερική σκάλα ανόδου στον όροφο, με τον χαρακτηριστικό "μόντζο" (βεράντα), από όπου και η μία είσοδος του ισογείου. Το μπαλκόνι κοσμεί τη δυτική όψη. Η στέγη είναι δίρριχτη και δημιουργεί στη πρόσοψη το χαρακτηριστικό για την περιοχή "ατσούπι".

Ανατολικά, το κτίσμα έχει ευρύτατο περίβολο, που ορίζεται από ψηλό μανδρότοιχο και παραδοσιακό πορτόνι.
Ρεγγίνα Ραζή - Αλεξανδράτου, αρχιτέκτων-μηχανικός