ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αξιόλογο και μοναδικό στο Αργοστόλι δείγμα αρχοντικού της προσεισμικής περιόδου, στο κέντρο της πόλης, στη γραφική οδό Ριζοσπαστών, με τους φοίνικες. Το μέγαρο, όπως αποκαλούνταν παλιά, ήταν αρχικά διώροφο, λιθόκτιστο, με κατώι. Χτίστηκε τη δεκαετία του 1850.

Στέγασε την Αγγλική Αποστολή και τις οικογένειες Άγγλων αξιωματικών. Χρησιμοποιήθηκε και σαν προξενείο της Νορβηγίας.

Συμμετρία ανοιγμάτων, κορνιζώματα, διακοσμητικές ταινίες κοσμούν τις όψεις του και σήμερα ακόμη. Μετά την αναστήλωση που δέχθηκε, σαν συνέπεια των καταστρεπτικών σεισμών του 1953, οπότε και κατεδαφίστηκε ο δεύτερος όροφος, τοποθετήθηκε στέγη ομοίου τύπου με την προσεισμική, σαν επίστεψη του ισογείου.

Μέχρι και σήμερα, στεγάζει την οικογένεια του Φωκά - Κοσμετάτου, που έχει δώσει στο Δήμο Αργοστολίου δύο δημάρχους.
Ρεγγίνα Ραζή - Αλεξανδράτου, αρχιτέκτων-μηχανικός