Πρόσοψη του Πύργου Βενετοκλή
Ο Πύργος Βενετοκλή χτίσθηκε το 1904 από τον πρωτομάστορα Θεοχάρη στην ευρύτερη περιοχή των Τριαντών της Ρόδου για να αποτελέσει την παραθεριστική κατοικία της μεγαλοαστικής οικογένειας Βενετοκλή, πλουσίων Ροδίων της Αιγύπτου.

Ο Θεοχάρης κατασκεύασε ένα ισόγειο υπερυψωμένο κτήριο με ημιυπόγειους βοηθητικούς χώρους. Στο υπόγειο, επιστρωμένο με βότσαλα, βρίσκονται η στέρνα, το πλυσταριό, η κουζίνα και ο χώρος παραμονής του υπηρετικού προσωπικού, ενώ στο ισόγειο βρίσκεται το κεντρικό χωλ με τη σάλα στο βάθος και τα υπνοδωμάτια στα πλάγια.

Στην πρόσοψη, το κεντρικό τμήμα προβάλλει ελαφρά και επιστέφεται με αέτωμα σε κλασικές αναλογίες. Περίτεχνα κιονόκρανα, ανθρωπόμορφη διακόσμηση στο τύμπανο του αετώματος και κιγκλιδώματα στο στηθαίο της κεντρικής κλίμακας, αποτέλεσμα της έμπνευσης του Θεοχάρη, τονίζουν τον πλούτο των ιδιοκτητών.

Το εξοχικό παλαιότερα βρισκόταν σε μεγάλο αγρόκτημα, το οποίο περιορίστηκε σημαντικά με το πέρασμα των χρόνων. Σήμερα, ανήκει στην οικογένεια Καράβα.