Δημοτική Αγορά, στο Καστελλόριζο
Το κτήριο της Νέας Αγοράς Καστελόριζου, όπως είναι γνωστό στους κατοίκους της περιοχής, ανήκει στην ιδιοκτησία του Δήμου Καστελόριζου. Κατασκευάσθηκε κατά τα έτη 1934-1935 από τους Ιταλούς κατακτητές και είναι ένα από τα κτήρια με τα οποία σφράγισαν την παρουσία τους στα νησιά και τα χωριά της Δωδεκανήσου. Τα δημόσια κτήρια, το Δημαρχείο, η Δημοτική Αγορά, και η Καζάρμα στο Καστελόριζο κτίστηκαν σύμφωνα με το ρυθμό που ακολούθησαν οι Ιταλοί για τα κτήρια της Δωδεκανήσου. Για αυτόν τον λόγο τα μορφολογικά χαρακτηριστικά των κτηρίων αυτών δεν εμφανίζουν καμία ομοιότητα με τα στοιχεία της ντόπιας αρχιτεκτονικής.

Η Δημοτική Αγορά Καστελόριζου αποτελεί ένα απλό, ισόγειο οικοδόμημα, κτισμένο με το προσφιλές στους Ιταλούς μεικτό σύστημα (οπλισμένο σκυρόδεμα - λιθοδομή) με επίπεδη στέγη. Αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα κτηρίου της εποχής, βασισμένο σε ''ανατολίτικα-αραβουργικά'' στοιχεία. Έτσι το κτήριο διαθέτει καμάρες, είναι σοβατισμένο εξωτερικά και διακοσμημένο με κορνίζες στολισμένες από ''μεσογειακές'' λεπτομέρειες, κυματιστά παραπέτα ως απομίμηση των κυμάτων της θάλασσας κ.α.

Το κτίσμα είναι ανοικτό στο εσωτερικό του και λειτουργούσε στο παρελθόν, όπως και σήμερα, ως δημοτική αγορά. Είναι στενά συνδεδεμένο με τις μνήμες και τη ζωή των κατοίκων του ακριτικού νησιού, και αποτελεί σημείο αναφοράς της περιοχής.