Administrative Information

ancient Lefkas, Lefkada, Lefkada (Prefecture of Lefkada)

Reduced admission for:

Open

Winter:

Summer:

Every Tuesday Closed During the summer period, the digital exhibition of the Castle will also be open to the public at the Museum, with opening hours of 8.30-15.30. The schedule will be effective from the date of commencement of its operation, which will be announced.

Ροντογιάννης, Γ., Ιστορία της νήσου Λευκάδος 1980
Ανδρέου, Ι., Πολεοδομικά της αρχαίας Λευκάδος, Αρχαιολογικό Δελτίο 53, Μέρος Α΄, Μελέτες, Αθήνα 1998
Πλιάκου, Γ., Η αρχαία πόλη Λευκάς. Το άστυ και η ευρύτερη περιοχή του, στο Οι πρωτεύουσες της Λευκάδας. Αρχαία Λευκάδα - Νήρικος, Κάστρο Αγίας Μαύρας, Αμαξική, Πρακτικά Δ΄ Συμποσίου, Λευκάδα, 6 - 8 Αυγούστου 1999, Αθήνα 2001
Fiedler, M., Antike Hauser in Leukas; Wohnhauserarchitektur und Fundamaterial aus einer nordwestgriechischen Stadt des 6. bis 1. Jh.v.Chr.Ph.D. dissertation, frei Universitat Berlin, Berlin 2003
Ζάχος, Κ., Ντούζουγλη, Α., Λευκάδα. Ιστορική - αρχαιολογική επισκόπηση μέσα από τα εκθέματα του αρχαιολογικού μουσείου, Αθήνα 2003
Fiedler, M., Η αρχαία Λευκάδα και τα σπίτια της,, Αρχαιολογία 112 2009
Βικάτου, Ο., Χαβέλα, Κ., Η αρχαία πόλη της Λευκάδας. Οι οικίες και τα δημόσια κτήρια. Ανάδειξη τμημάτων του οικιστικού πλέγματος της αρχαίας Λευκάδας 2013

Other museums and archaeological sites in the same prefecture
Archaeological Museum of Lefkada