Άποψη Κάστρου Ασκληπιείου
Κάστρο χτισμένο σε λόφο ύψους 250 μ. στην περιοχή του ομώνυμου οικισμού, σε αρκετή απόσταση από την ακτή. Αποτελεί οχύρωση τετράγωνου σχήματος με τέσσερις πύργους στις γωνίες και πάχος εξωτερικού περιμετρικού τείχους 1,30-1,50 μ. Η τοιχοποιία είναι ακανόνιστη. Ο πύργος της ΒΑ γωνίας δεν σώζεται, ενώ από τον πύργο της ΝΔ γωνίας σώζεται μόνο η βάση. Η είσοδος βρίσκεται στον πύργο της ΝΑ γωνίας. Ο τετράγωνος πύργος της ΒΔ γωνίας καθώς επίσης και το Β τείχος επισκευάστηκαν και στην είσοδο οικοδομήθηκε πυλώνας. Εντός της οχύρωσης υπήρχαν δύο στέρνες καθώς και κατάλοιπα αδιάγνωστων οικοδομημάτων. Την κύρια είσοδο αποτελεί τοξωτό άνοιγμα που επιστέφεται από καταχύστρα και πλαίσιο με αφιερωτική επιγραφή. H οικοδόμηση του κάστρου ανάγεται στο 15ο αι.: σε πρώτη φάση οχυρώθηκε ο τετράγωνος πύργος, ενώ αργότερα επισκευάστηκε ο πύργος της ΒΔ γωνίας. Πάνω από την πύλη εισόδου υπήρχε αφιερωτική επιγραφή στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Hoc opus factum est quondam tempore dominorum canonicorum Rodi Johannis de Terranova, Rodericus Dacri, Antonius Constantini, Iohannes Cafuri et ceterorum 1473». Το κάστρο οικοδομήθηκε για να προστατεύσει τον πληθυσμό του ομώνυμου οικισμού, ενώ η στρατηγική του θέση επέτρεπε την εποπτεία μεγάλου τμήματος της ακτογραμμής και της ενδοχώρας, συμπεριλαμβανομένων και των δρόμων από το Γεννάδι στη Ν Ρόδο. Το γεγονός αυτό προσέδιδε στο κάστρο σημαντικό ρόλο για την άμυνα των αγροτικών περιοχών.