Άποψη Κάστρου Κρεμαστής
Κάστρο χτισμένο σε υπερυψωμένη θέση ύψους 28 μ., στο κέντρο του οικισμού της Κρεμαστής, μακριά από τη θάλασσα, σε απόσταση περίπου 13 χλμ. από την πόλη της Ρόδου, στη θέση Kάστρο. Το κάστρο μοιάζει περισσότερο με μεμονωμένο πύργο παρά με πραγματική οχύρωση. Είναι σχήματος ορθογωνίου, έχει έκταση 400 μ2 και περίμετρο τειχών 80 μ. Η μοναδική είσοδος στο κάστρο βρισκόταν στο Β τείχος. Το 1914 ο Gerola εντόπισε οικόσημο του Μεγάλου Μαγίστρου Fabrizio del Carretto (1513-1521) καθώς και του Τάγματος. Το κάστρο της Κρεμαστής σχεδιάστηκε ως θέση ελέγχου και βρισκόταν σε άμεση επαφή με την οχύρωση της Φιλερήμου. Σε διάταγμα του 1479 αναφέρεται ότι οι κάτοικοι των οικισμών Τριάντα και Κρεμαστή θα κατέφευγαν στα αντίστοιχα κάστρα τους σε περίπτωση τουρκικής επιδρομής. Έγγραφα της Ιπποτοκρατίας μαρτυρούν ότι το χωριό Κρεμαστή αποτελούσε καστελανία.