Άποψη ιαματικών λουτρών Παντελίδη
Εγκαταστάσεις ιαματικών λουτρών, που βρίσκονται δίπλα στο ναό της Παναγίας της Θερμιανής στους Πάλους. Ιδρύθηκαν το 1895 από το Νισύριο γιατρό Π. Παντελίδη και αποτέλεσαν την εποχή εκείνη μείζον κοινωνικό και πολιτιστικό κέντρο στα Δωδεκάνησα. Οι εγκαταστάσεις ήταν πολυτελείς και, παράλληλα με τη θεραπεία, υπήρχε η δυνατότητα ψυχαγωγίας με συναυλιακό χώρο (που φιλοξενούσε συχνά Ευρωπαίους μουσικούς), θεατρική σκηνή και αίθουσα διαλέξεων. Το πρότυπο αυτό θεραπευτικό κέντρο λειτούργησε ως τις αρχές της δεκαετίας του ?30 με την επωνυμία «Ιπποκράτης». Παρά το γεγονός ότι τα παλαιά λουτρά σήμερα έχουν αναστηλωθεί, δεν έχουν ακόμη λειτουργήσει. Η θερμοκρασία της πηγής είναι 33° C ενώ αναμένεται να αυξηθεί κατά 8 με 10 ακόμη βαθμούς, αν το νερό αντληθεί. Την αναστήλωση των λουτρών έκανε το 1980 ο εγγονός του ιδρυτή, Ανδρέας Παντελίδης.