ΦΩΤΟΘΗΚΗ

Η περιοχή του σπηλαίου έχει ταυτιστεί με το ιερό του Διονύσου και των Νυμφών. Ερευνήθηκε περιοχή περίπου 300τ.μ. και πουθενά δεν εντοπίστηκε αδιατάρακτο στρώμα κλασικής ή ελληνιστικής εποχής. Η έντονη οικοδομική δραστηριότητα κατά τους αυτοκρατορικούς χρόνους άφησε τη σφραγίδα της σε όλα τα παλαιότερα στρώματα. Σε όλη την περιοχή γύρω από το σπήλαιο ήταν έντονη η παρουσία του νερού. Η μνημειακή κλίμακα στο νότιο τμήμα του χώρου, πλάτους 1,60μ., λαξευμένη εν μέρει στο βράχο και εν μέρει κτισμένη, είχε αποκαλυφθεί ήδη από το 1971. Η έρευνά μας είχε στόχο τα όριά της. Δυστυχώς, στο κατώτερο σημείο της αύλακας καταστροφής, πιθανότατα σύγχρονης με την εκσκαφή του ξενοδοχείου, έχει καταστραφεί, ενώ δυτικά φαίνεται ότι συνέχιζε σε επίπεδο πάνω από το σπήλαιο, όπου πρέπει να αναζητηθεί και πιθανός ναός του Διονύσου. Η χρονολόγησή της είναι δύσκολη, επειδή πολλά τμήματα των επιχώσεων όπου θεμελιώνεται είναι διαταραγμένα. Τμήμα της όμως τουλάχιστον πρέπει να χρονολογείται στο α? μισό του 4ου αιώνα π.Χ., από ευρήματα στη θεμελίωσή της.