ΦΩΤΟΘΗΚΗ

Κατά τη διάρκεια της περιορισμένης ανασκαφικής έρευνας αποκαλύφθηκε τμήμα του τείχους που φθάνει σε μήκος τα 6,30 μ. και πλάτος 1,60 μ. Είναι κατασκευασμένο από καλής ποιότητας πελεκημένους ασβεστόλιθους με πολύ καλή αρμογή, ενώ το γέμισμα αυτού έγινε από απορρίμματα λίθων ακανόνιστου μεγέθους. Το τμήμα του αμυντικού αυτού περιβόλου έχει κατεύθυνση από ΒΑ προς ΝΔ. Βορειοδυτικά της εσωτερικής παρειάς του τείχους εμφανίσθηκε τμήμα δρόμου με πλάτος 5,70 μ., που πιθανόν ακολουθούσε την πορεία του τείχους. Το κατάστρωμα δημιουργήθηκε από πατημένο χώμα και μικρές λατύπες. Ακόμη στη συνέχεια του δρόμου προς τα ΒΔ αποκαλύφθηκε τμήμα κτιρίου, το οποίο αναπτύσσεται παράλληλα προς το τείχος και το δρόμο. Το τείχος εισχωρεί στη ΝΔ παρειά του οικοπέδου, ενώ το κτίριο στη ΒΔ παρειά του εδάφους του οικοπέδου.

Στα κινητά ευρήματα περιλαμβάνονται τμήματα αγγείων και κεραμική της Μέσης και Ύστερης εποχής του Χαλκού, καθώς επίσης και χάλκινα και οστέινα αντικείμενα, όπως περόνες, οπείς και βελόνες.
Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας