Τα τείχη:

Η ακρόπολη της αρχαίας πόλης εντοπίζεται στο λόφο, όπου σήμερα βρίσκεται ο ναός της Ζωοδόχου Πηγής. Παραπλεύρως του δρόμου Μεγάρων - Αλεποχωρίου είναι ορατά τμήματα του ανατολικού σκέλους του αρχαίου τείχους, θεμέλια πύργων και πυλών, ενώ πρόσφατες ανασκαφικές έρευνες βεβαιώνουν τη θέση του βόρειου σκέλους της οχύρωσης. Από το βόρειο τείχος της ακρόπολης ξεκινούσαν οχυρωματικά τείχη που κατέληγαν στη θάλασσα, προκειμένου να προστατεύεται το αρχαίο λιμάνι. Η ύπαρξη ΄΄μακρών τειχών΄΄ επιβεβαιώνεται από τμήμα τείχους και πύλης που έχουν ανασκαφεί στην περιοχή του ρυμοτομημένου οικισμού στο Κάτω Αλεποχώρι (οικόπεδο ΟΤΕ).

Τα αρχαία Νεκροταφεία

Εξωτερικά των αρχαίων τειχών έχουν ανασκαφεί τμήματα των νεκροταφείων της αρχαίας πόλης. Οι ταφές χρονολογούνται από τα κλασικά χρόνια (5ος αι. π.Χ.) μέχρι και τους πρώιμους χριστιανικούς χρόνους (5ος αι. μ.Χ.).

Στα ανατολικά του λόφου της ακρόπολης, σε απόσταση 450μ., στο λόφο Πυργάρι, βρίσκεται ένα από τα νεκροταφεία των Παγών. Ανασκαφή έφερε στο φως συστάδα κιβωτιόσχημων τάφων, λαξευμένων στο φυσικό βράχο. Η χρήση των τάφων ανάγεται από τα τέλη του 5ου αι. π.Χ. μέχρι και την ελληνιστική περίοδο.
Πολυτίμη Βαλτά-Ειρήνη Σβανά