ΦΩΤΟΘΗΚΗ

Σήμερα είναι ορατό τμήμα του ανατολικού σκέλους του αρχαίου τείχους, θεμέλια πύργων και πυλών παραπλεύρως της σύγχρονης οδού που οδηγεί από τα Μέγαρα στον οικισμό του Κάτω Αλεποχωρίου. Τελευταίες έρευνες, επίσης, υποδηλώνουν την ύπαρξη ΄΄μακρών΄΄ τειχών που ξεκινούσαν από το βόρειο τείχος της ακρόπολης και κατέληγαν στη θάλασσα, προκειμένου να προστατεύεται το αρχαίο λιμάνι, το οποίο αποτελούσε βάση επικοινωνίας προς της Δύση δια του Κορινθιακού κόλπου.

Στα ανατολικά του λόφου των Παγών, σε απόσταση 350μ., στο λόφο Πυργάρι, βρίσκεται το νεκροταφείο των Παγών. Ανασκαφή έφερε στο φως συστάδα λαξευτών κιβωτιόσχημων τάφων. Η χρήση των τάφων ανάγεται από τα τέλη του 5ου αι. π.Χ. μέχρι και την ελληνιστική περίοδο.
Ε. Σβανά, Π. Βαλτά