ΦΩΤΟΘΗΚΗ

Το κάστρο αποτελείται από έναν εξωτερικό οχυρωματικό περίβολο με πολυγωνική κάτοψη, ενισχυμένο με πύργους, και ακρόπολη στα ανατολικά. Στην κατασκευή του διακρίνονται χρονολογικά τρεις τουλάχιστον οικοδομικές φάσεις: Η ελληνιστική, που αποτελείται από μεγάλων διαστάσεων ασβεστολιθικούς δόμους, η βυζαντινή με λίθους, πλίνθους και κονίαμα και η οθωμανική με αργολιθοδομή. Τέσσερις πύλες διευκόλυναν την επικοινωνία με την γύρω περιοχή. Κύρια ήταν η δυτική πύλη, η οποία είναι σύγχρονη της βυζαντινής φάσης των εξωτερικών τειχών, ενώ αρχαιότερη όλων η ανατολική, υπόγεια, κάτω από το ανατολικό τμήμα του αρχαίου τείχους και εν μέρει λαξευμένη στο φυσικό βράχο.

Στον εσωτερικό χώρο του κάστρου σώζονται ερείπια οικιών και διαφόρων άλλων θολωτών χώρων, της εποχής της τουρκοκρατίας: δεξαμενή, συγκροτήματα οικιών και τζαμί.

Στο ανατολικό τμήμα του κάστρου, στο πιο ψηλό σημείο του λόφου, είναι χτισμένη η ακρόπολη, διαστάσεων περίπου 25 x 47 μ., που χωρίζεται με εσωτερικό τείχος ενισχυμένο με τέσσερις πύργους. Στο εσωτερικό της οδηγεί ράμπα στη δυτική πλευρά, που καταλήγει σε πύλη.
Κασσιανή Λάζαρη, Αρχαιολόγος