Μερική άποψη του εργαστηρίου κατά την ανασκαφή
Στα πλαίσια σωστικής ανασκαφικής έρευνας αποκαλύφθηκαν οι εγκαταστάσεις κεραμεικού εργαστηρίου, στον ευρύτερο χώρο που έχει προσδιοριστεί ως η εργατοτεχνική συνοικία της αρχαίας πόλης της Κέρκυρας.

Κατά τη διάρκεια της ανασκαφής εντοπίστηκαν 13 κεραμεικοί κλίβανοι του τύπου του διώροφου κυκλικού κλιβάνου. Κάτω και πάνω από το επίπεδο των κλβάνων, έχουν ανασκαφεί τα λείψανα τουλάχιστον τεσσάρων οικοδομημάτων που πιθανότατα σχετίζονταν με τη λειτουργία του εργαστηρίου.

Το εργαστήριο διέθετε επίσης εγκατάσταση κατεργασίας πηλού, πηγάδια και χώρους εναπόθεσης των προϊόντων του ενώ ανασκάφηκαν και τρεις αποθέτες, από τους οποίους ό ένας περιείχε κυρίως μήτρες και θραύσματα ειδωλίων, ο δεύτερος λυχνάρια και ο τρίτος διάφορα είδη κεραμεικής.
Γαρυφαλιά Μεταλληνού, αρχαιολόγος
Μαρία Νάκου, αρχαιολόγος